Čerstvá šťáva z Mladého Ječmene

Zelené potraviny obsahují v ideálním poměru takřka všechny živiny nutné
ke správné funkci našeho těla, jsou schopny optimalizovat tělesné funkce
a vytvořit tak prostředí pro dlouhý a zdravý život.
Na účinky ječmenné šťávy bylo vypracováno několik desítek vědeckých studií.
Mladý ječmen je považován z výživového hlediska ze všech zelených trav
za nejhodnotnější. Obsahuje 18 aminokyselin  včetně 8 esenciálních. Aminokyseliny jsou základním stavebním kamenem bílkovin, ze kterých
je tvořena každá buňka lidského organismu
a jsou tak nepostradatelné pro buněčnou tvorbu, regeneraci
a celkově pro zachování veškerých životních funkcí organismu.
Mladý ječmen dále obsahuje řadu aktivních enzymů, které jsou základním katalyzátorem téměř všech chemických procesů

probíhajících v našem těle.
Mladý ječmen má vysoký obsah betakarotenu, vitamínů skupiny B, kyselinu listovou, vitamínu C, draslíku, vápníku,
hořčíku a železa,dále měď, mangan, fosfor a zinek.
Největším přínosem mladého ječmene je jeho obsah chlorofylu. Studie prokazují vliv chlorofylu na stimulaci růstu tkání a tvorby červených krvinek. Testy byl rovněž prokázán jeho vliv na redukci vstřebávání karcinogenů v trávicím traktu.

Bez chlorofylu by sluneční svit nebyl darem, ale smrtelnou zbraní vesmíru. Díky chlorofylu zeleň přežívá a "dýchá". Přísun chlorofylu zlepšuje krevní obraz, urychluje hojení ran a popálenin a brání zánětům a infekcím. Zelená šťáva také prokazatelně brání před rentgenovými paprsky i jinými škodlivými druhy záření. Rovněž obsah dalších antioxidantů přispívá k ochraně naší pleti při slunění.

V Mladém ječmeni byl objeven účinný antioxidant O-glykosylisovitexin (GIV). Jeho antioxidační aktivita proti oxidačnímu poškození lipidů pokožky způsobenému UV zářením je přibližně 500x vyšší než aktivita vitamínu E. GIV také podpořil

vysokou tlumící aktivitu
aterosklerózy naměřenou v krevní plasmě.
Mladý ječmen má výrazný alkalizující efekt v lidském těle.
Většina v současné době konzumované stravy způsobuje v lidském organismu kyselou reakci a překyselené tělo je živnou půdou pro řadu chorob a mikrobů. Naše buňky nejsou schopny správně fungovat, pokud se vnitřní pH hodnota nepohybuje v poměrně úzkém rozpětí.
Z mladého ječmene byly dále izolovány látky, které prokázaly velice účinné antioxidační vlastnosti a mohou tak přispět v prevenci proti rakovině a dalším chorobám.


Tvorba www stránek zdarma Webnode